Over Robbert

10 V’s

Verwondering, vernieuwing, verduidelijking, verscherping, verheldering, verbeelding, vindingrijk, verbinding, voortuitgang, verbetering.

‘Combi van afstand durven nemen en poten in de klei. Daarmee maak ik verschil.’

Waar kom ik ‘vandaan’?

Ik ben gestart vanuit brand-design. Na mijn creatieve opleiding NIMETO, heb ik gewerkt bij designbureau Claessens Product Consultants aan het ontwerp en uitwerking van verpakkingen voor Heineken, Histor, Riedel en La Paz. Voor de kenners: op de eerste design-computer ooit: Aestedes.

Bij Centurion Press leidde ik tussen 1991 en 1994 de creatieve afdeling. Hier begon mijn carrière als art-director naar het bedenken en verbeteren van merken.

Op 14 december 1994 opende marketing & communicatie-bureau uit Amsterdam Impresa z’n deuren. Ik startte samen met Roy Schuuring als ondernemer. In 10 jaar hebben we bijdragen geleverd aan merken als Accor hotels (Mercure-Novotel-Sofitel), Bols International (Pisang Ambom, Bols Blue), Arcelor Mittal, ministerie van VROM, Natuurmonumenten en PearlPaintGroup (TraeLyx en Avis).

Naast commerciële marketing- branding en communicatietrajecten, ben ik sinds 2005 ook actief binnen de muren van organisaties zelf. Als interim brand-, communicatiemanager en fondsenwerver heb ik mogen bouwen aan charitatieve/ non-profit instellingen, zoals KWF Kankerbestrijding, Aids Fonds, Prins Claus Fonds, Greenpeace en BNNVARA. In 2010 was ik interim-manager van het jongerenlabel Fight Cancer (KWF Kankerbestrijding).

In 2012 richtte Ronald Molendijk en ik het creatieve bureau Unlock the Zoo op. Naast het ontwikkelen van branding en branded content voor WerkTalent Uitzendbureau, Gemeente Amsterdam, Louwman Exclusive, Idols (RTL Nederland), Just2BFit en Tele2, werken we ook aan TV-formats en online platforms. Programma’s en producties voor televisie en online. Voor opdrachtgevers, maar ook voor eigen producties, zoals Analog Masters.

Start up platform Gezondheid.nl – ‘Gezond blijven, beter worden.’ – valt onder onze hoede. Ik ben betrokken als marketing manager. Voor gezondheid.nl ben ik de wereld van innovatie & e-Health in gedoken. Daardoor ben ik o.a. als mentor betrokken geweest bij start-up accellerator Rockstart.

‘My (g­­­uilty) Pleasures’

Als je een paar (prive)momentjes van mij wilt zien, geef ik je hieronder een paar. Kunnen we daar wellicht over verder praten.

Ik heb niet veel nodig om te genieten. Met de kids en mijn vrouw een wandelingetje. In het bos, op de hei, langs de branding en in de bergen. Lekker praten. Geen scherm. Zo simpel en zoveel waard.
Squash. Al ruim 25 jaar achter een balletje aan. Omdat het kan. Met het team, competitie en les. Kapot gaan en daarna even babbelen. Heerlijk. Mijn toffe sport!
Een paar melige ‘pancakes’, nep boter en waterige koffie. Tussen drie 8-duizenders, na de zonsopgang op Poonhill (Nepal). 04:00 op, 800 hoogtemeters omhoog, afdalen en om 9:00 ontbijt. Beleving.
‘Ship’. Een piekklein bootje met Tomos-motor in de Amsterdams grachten. 10 jaar plezier van gehad, zeker toen de plankje met motor afbrak tijdens varen met Koninginnedag!
Als aller- allerlaatste op circuit Zandvoort in een McLaren 720s nog een rondje doen. Sleutel van de paddock inleveren en horen dat de vogels fluiten. Helemaal stil! Daarna nog naar huis om de 720 PK in te leveren. Foei, dat was lachen.

Ik hou van

Sport. Pure emotie.

Naast muziek is sport het enige door de mens gecreëerde ‘domein’ die zoveel emotie te weeg brengt, dat mensen spontaan in janken uitbarsten. Dieper gaat het niet.

Sport. Winst, verlies, trainen, verbeteren, team, samen, …Zelf speel ik squash en loop hard. Achter een balletje aanrennen, wedstrijd, tactiek en zweten. En daarna samen ouwehoeren. Heerlijk. En door!

Hardlopen. Door de natuur. Op de heide. Door het bos. In de zon, regen en sneeuw. Het maakt mij niet uit. Heerlijk. Ik zet geen tijden neer, ik geniet. Elke keer weer. Het geeft energie, ontspant en ja, ik word tijdens een rondje creatiever en bedenk oplossingen.

Ik coach het volleybalteam van mijn dochter. Ik ben bij elke training en stap met het team in de auto voor de wekelijkse wedstrijd. Wat ik daar leuk aan vind? De dames te zien groeien. Aanzetten tot prestatie en/of plezier om met elkaar te spelen.

Dankzij Unlock the Zoo en Ronald Molendijk kan ik dicht bij muziek zitten (Analog Masters, Idols, Symphony31). Ik zit dicht op sport in privé-sfeer, maar zakelijk kan ik wellicht nog bijdrage leveren. Iemand ideeën?

Stuur een berichtje

Wat mij nog meer bezighoudt? Purpose!

Purpose, doel, zingeving.
Iets goed doen voor een betere wereld. Hoe klein dan ook. Alles helpt.
Ik heb mij jarenlang mogen inzetten voor goede doelen. Professioneel en als vrijwilliger. En doe dit nog steeds.

Daarbij introduceer ik in 2020 mijn eigen concept | idee | beweging | ‘platform’ om iets bij te dragen:

Purpose Op De Balans

Bedrijven en organisaties die bijdragen aan een betere wereld belonen voor hun inzet door belastingen te verlagen. Groene cijfers, in plaats van alleen zwarte. Om kopers en werknemers te binden, om fans en een beweging te creëren. Belonen voor goed gedrag dus; de overheid is aan zet.

Meer weten?

Stuur een berichtje

Anderen over mij

Wat anderen over mij vinden? Ik heb het ze gevraagd. Dit kreeg ik terug van mensen waarmee ik werk(te):

“Snel, analytisch en ervaren. Creatief, vol humor en energie.
Ziet eindeloos veel mogelijkheden en kansen. Breed inzetbaar.”
“Altijd op zoek om het nog beter te maken. Deskundig, betrouwbaar en innovatief. 
Een inspirator, een man die mogelijkheden ziet. Iemand die teams laat vliegen.”
“Professionele en gestructureerde aanpak. Robbert weet heel goed wat hij aan het doen is. Straalt rust uit. En ook passie en enthousiasme. Werkt ook heel fijn samen met mensen en neemt heel natuurlijk leiderschap over een situatie.”

Verder praten?

Wil je meer weten? Wil je verder praten over je plannen?
Of wil je concreet een offerte? Laat het mij dan weten!

mt|phonelink_ring|

Telefoon

06 54 757 905

mt|email|

Robbertmeulenveld.nl is een website van Groener Gras Beheer BV. Kvk 34159234